(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

Úprava výkonu skutru 125ccm - diskuze

reagovat

Rychtář (anonymný užívatel)

Záleží jak ten výkon chceš zvedat samozřejmě---jestli obsahem či otáčkama ...to snad automechanikovi nemusim vysvětlovat
Já se klonim k tomu... že udělatž 160ccm neni problém a k tomu dát rozhodně sekundární převod alespon 1:20.....a samosebou nějakej kvalitní varec...Nasil nebo MV1 ...jsou vynikající...rychlost vylítne po všech stránkách - i v kopcích a verec to přebere .

Záleží jak ten výkon chceš zvedat samozřejmě---jestli obsahem či otáčkama ...to snad automechanikovi nemusim vysvětlovat
Já se klonim k tomu... že udělatž 160ccm neni problém a k tomu dát rozhodně sekundární převod alespon 1:20.....a samosebou nějakej kvalitní varec...Nasil nebo MV1 ...jsou vynikající...rychlost vylítne po všech stránkách - i v kopcích a verec to přebere ....umí to v tomhle roszahu zpřevodovat !!!

Primitiv (anonymný užívatel)

MV1 je celkem dobrý variátor a hlavně je o litr levnější než od Malossi.Blbý je že k němu jsou těžké válečky které jsou pro GTS u kitu 160 ccm nevhodné.takže ještě musíš dokoupit válečky za 3 kila nejlépe 9 g.tak to funguje dobře... icon

lucem (anonymný užívatel)

Mate zvetseny vykon? Mohu poprosit o zkusenosti? Diky

Gargamel (anonymný užívatel)

Když uděláš kit,variátor a převodovku,tak je to asi max co dokážeš s tímto motorem udelat.A pak i takto těžký stroj udelá bezproblémů 100-110km podle gps a na životnost motoru to nemá vliv.Je jen otázka jestli se ti do toho chce rvát takovéto peníze.I přesto ty budeš mít třeba za 55000kč maxiskútr který už pojede.Značková Konkurence je jednou tak dražší.... icon

toumes (anonymný užívatel)

Kolik tak by mohl stát převod 1:20 s montáží? Dalo by se to pořešit doma jen s bežným nářadím bez extra znalostí?

To zvýšení výkonu je citelný ..néééé ani tak v max.rychlosti jako v tahu v kopcích-mám atest z brzdy (ze scootlandu) a výkon je při 7200 ot/min. 7,6 kw ...čili výkon samotnýho skutru(na kolech je pravdivých) se zvýšil dost.Nejde to srovnávat s vysokootáčkovým vodníkem( kratší zdvih a vyšší otáčky spolu se vstřikovánim) a s většími ventily a nebo se čtveřicí ventilů v hlavě.To je snad jasný hned.Na druhou stranu je tu po ruce dost dobrej kroutící moment a ten můžem zužitkovat jen a jen jiným sekundárním převodem...ale zatím bohužel není(jsou jiný průměry ozubených kol)...až budou tak se podělíme o informace.Ale mám pocit že GPSkových 100 na maximu to musí udělat každýmu na rovině ---kopce jsou přeci otázka váha čili zátěže ssmile4 icon ssmile4 )))

Rachtář (anonymný užívatel)

"Rychtář" napísal:
To zvýšení výkonu je citelný ..néééé ani tak v max.rychlosti jako v tahu v kopcích-mám atest z brzdy (ze scootlandu) a výkon je při 7200 ot/min. 7,6 kw ...čili výkon samotnýho skutru(na kolech je pravdivých) se zvýšil dost.Nejde to srovnávat s vysokootáčkovým vodníkem( kratší zdvih a vyšší otáčky spolu se vstřikovánim) a s většími ventily a nebo se čtveřicí ventilů v hlavě.To je snad jasný hned.Na druhou stranu je tu po ruce dost dobrej kroutící moment a ten můžem zužitkovat jen a jen jiným sekundárním převodem...ale zatím bohužel není(jsou jiný průměry ozubených kol)...až budou tak se podělíme o informace.Ale mám pocit že GPSkových 100 na maximu to musí udělat každýmu na rovině ---kopce jsou přeci otázka váha čili zátěže ssmile4 icon ssmile4 )))

Ještě malinko doplnim s těma válečkama -já dal 12,5 gr na varecu jasil mv1 a zdálo se mi to zbytečný-teda pokud nechci točit z kraje hned maximum ...ale je zas fakt že se jen posouvá křivka maxima jinám a někomu se líbí to jinýmu ono ...asi takhle ssmile4 icon ssmile4

Alsonn (anonymný užívatel)

Ahoj všem, opakuji pouze můj článek ze skútrového fóra.
Jsem novým majitelem Jonwaye, velká spokojenost, bez úprav sám v pohodě 90 km/h, nejsem žádný jezdec formule rychlost, je mi 61 ale chtěl jsem to zrychlit. Teď v nějakých 3200 km mi udělali tunning, 160 tku válec a variator. Musím to zajet takže 200 km prý jezdit na 50 - 60 km/h. Ok, stejně jsem si s manželkou vystřelil včera jednorázově a dle GPS na rovince to dalo cca 119 (otevřeně, na skútrfóru je to zpochybněno ale já to tam nakoukal), dál jsem se již bál, s úpravami je to fakt jiná liga, to asi jako profici všichni víte, já jsem laik ale ... Co mne trochu rmoutí, při té přestavbičce přišli na to, že je špatná baterie (r.v. 2014. koupeno únor 2015) výměna, prasklé koleno, které nasávalo falešný vzduch, výměna a probíjela elektrika, dráty, výměna, což mne jako majitele dost mrzelo. Ale jak říkám, do přestavby spokojenost i když jsem na tom najel jenom 800 km, bylo to koupeno od původního majitele. Takže moje skušenost do diskuze.

Jinak. Chtěl bych výhledově pro manželku k zadnímu sedadlu opěrku nebo extremně kufr s opěrkou. Dá se tato věc někde objednat, namontovat a v jakých cenových relacích, poradíte ? Pokud máte tip, budu rád za info.

Díky

Alsonn

Reputace: 0
Skútr / moto: Jonway 125

Káraňák (anonymný užívatel)

"Alsonn" napísal:
Ahoj všem, opakuji pouze můj článek ze skútrového fóra.
Jsem novým majitelem Jonwaye, velká spokojenost, bez úprav sám v pohodě 90 km/h, nejsem žádný jezdec formule rychlost, je mi 61 ale chtěl jsem to zrychlit. Teď v nějakých 3200 km mi udělali tunning, 160 tku válec a variator. Musím to zajet takže 200 km prý jezdit na 50 - 60 km/h. Ok, stejně jsem si s manželkou vystřelil včera jednorázově a dle GPS na rovince to dalo cca 119 (otevřeně, na skútrfóru je to zpochybněno ale já to tam nakoukal), dál jsem se již bál, s úpravami je to fakt jiná liga, to asi jako profici všichni víte, já jsem laik ale ... Co mne trochu rmoutí, při té přestavbičce přišli na to, že je špatná baterie (r.v. 2014. koupeno únor 2015) výměna, prasklé koleno, které nasávalo falešný vzduch, výměna a probíjela elektrika, dráty, výměna, což mne jako majitele dost mrzelo. Ale jak říkám, do přestavby spokojenost i když jsem na tom najel jenom 800 km, bylo to koupeno od původního majitele. Takže moje skušenost do diskuze.

Jinak. Chtěl bych výhledově pro manželku k zadnímu sedadlu opěrku nebo extremně kufr s opěrkou. Dá se tato věc někde objednat, namontovat a v jakých cenových relacích, poradíte ? Pokud máte tip, budu rád za info.

Díky

Alsonn

Reputace: 0
Skútr / moto: Jonway 125