návštěva (anonymný užívatel)
Zdar lidi, potřeboval bych radu, než začnu šířit paniku. Dnes jsem byl u známého, který má Jonway Deluxe (Ranger), protože jsem mu říkal, že to mám nějaký líný. Do mírného kopečka z toho nedostanu víc jak 55/km v hodině (jedu sám a váhu mám 80 kg, tak si myslím, že by mohl valit rychleji, najeto 600 km). Sedl na to,objel blok a vrátil se s hrůzou v očích, že se mu zdá, že při vytočení kola do strany ho to táhne nadměrně vždy na tu stranu kam zatočí,a že se s řídítkama pere aby je dostal zpět. Prý to u svého stroje nemá, zatáčí zcela lehce v celém rozsahu levá/pravá. Je fakt, že když ho chci otočit v garáži a stojím vedle něj, tak je to docela šichta a po vytočení kola má tendenci se jako hodně "zlomit". Vím asi to popisuju dost blbě, ale dokázali byste mi popsat Vaše pocity, abych věděl jestli je to výrobní závada? No a za druhé, vzhledem k lenosti jsem začal uvažovat o úpravě variátor + válec. Jeden mechnik mi řek, že se tam dá dát 200vkový válec přičemž !!!hlava i klika!!! tam mohou zůstat, neboť je to na to dimenzovaný. Další mechanici, řekli že je to blbost, že to klika a ložiska nevydrží a brzy to odejde. Dokáže nějaký zasvěcený uživatel tohoto stroje fundovaně poradit? Děkuju moc