(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

podsvícení Budíku - diskuze

reagovat
podsvícení Budíku  
2012-08-30 11:11:18

yukinář (anonymný užívatel)

Neví někdo jak to předělat at to svítí modře ???
Re: podsvícení Budíku  
2012-08-30 11:11:40

Spartan (anonymný užívatel)

Tak si kup modrou žárovičku,nebo se prodávají takové gumové návlečky na žárovky,ale řeknu ti,moc dlouhýho trvání to nemá,já měl modrou žárovičku jako obrysovku a bylo to během měsíce vypálený...
2012-08-30 11:12:14

catyuopztex (anonymný užívatel)

protože jsem to měl a ta modrá žárovička se tou barvou barví,to není modrý sklo,to pozor,protože jsem si to také myslel a pak jsem koukal,jedna sice stojí 20,- ale máš to za chvilku pryč,tím teplem jak se ta žárovička zahřívá,tak se ta barva vypaluje a začne to pak svítit jakoby zeleně,no a později se začnou objevovat i klasický žlutý místa,takže barva se ti odloupe a máš z toho obyč. žárovičku...a ten gumový návlek se taky brzy vypálí,sice to vydrží déle,ale také to je za chvilku pryč.A to pozor,v předním světle je ta žárovička co jsem měl já trošku chlazená,ale v budíkách se ti ta barva vypálí daleko rychleji,protože tam nemůže vzduch a žárovička není chlazená aspoň trošku...
2012-08-30 11:12:53

Myšák.Kladno (anonymný užívatel)

v ochodech, kde prodávají elektrotechnické součástky, v Praze např. GM na Florenci, jinak takový obchody jsou v každým větším městě

co se týče zapojení diod a odporu, tak na tom nic není, ale jestli to vůbec neznáš, tak si řekni známýmu elektrikáři

stručný návod:
jedna LED dioda ,aby svítila tak potřebuje 1,5-2V, proud jí procházející zhruba 15 mA (vše záleží na kokrétním typu), takže pokud by jsi nechtěl použít odpor(rezistor) stačí dát 8 diod (8x1,5=12V) do série a připojit na baterku a měly by svítit a neshořet; pozor dioda vede jen v jednom směru (ne jako žárovka)

lepší je použít omezovací odpor, zapojíš diodu s odporem do série (tzn. že drát vede z plusu baterie na jeden vývod diody z druhého vývodu jdeš na jeden vývod odporu a z druhého vývodu odporu na mínus baterie) a svítíš B); velikost odporu spočítáš lehce, na diodě máš 1,5V, na baterii máš 12V, tj. na odporu musí zbýt 12-1,5=10,5V
počítáme s proudem 15mA U(napětí)=R(odpor)xI(proud) "Ohmův zákon" z toho R=U/I=10,5/0,015=700 ohmů (pokud by jsi chtěl větší proud tak třeba pro 20mA je velikost odporu 525 ohmů atd.)

takže na tom opravdu nic není, odpory stačí stadardní miniaturní (halířové hodnoty) a diody tam záleží jakou vybereš, ceny se pohybují od korun až po desetikoruny (vysocesvítivé typy), v těch obchodech mají i různé patice a držáky na diody, jinak to lze objednat i přes internet, ale ty diody je lepší vidět, můžeš se kouknout na m <a class="postlink" href="http://www.gme.cz/">http://www.gme.cz/</a> m
2012-10-14 06:54:08

bubik (anonymný užívatel)

u nas maju LED, ktore pasuju trebars do parkovaciek (taka celosklenena ziarovcicka s plochou paticou) v obchode Forstingera, ale videl som ich aj v Hypernove, ale prave mali len cervene... Skus Hypernovu!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.