(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

VYBRUS - Po kolika Km - diskuze

reagovat
VYBRUS - Po kolika Km  
2012-08-30 00:05:56

Ural (anonymný užívatel)

Dělal tady už někdo vybrus na 50 a to u 4 a nebo 2 taktu? Pokud ano, tak po kolika km a kolik to zhruba stálo? Můj skútr točí 4 000 – 4 500 otáček – 4 takt, mám otáčkoměr. Zajímá mě kolik asi takový motor vydrží, jezdím těch 45 – 50 Km v hodině.
Re: VYBRUS - Po kolika Km  
2012-08-30 00:06:21

Pavel.Beren (anonymný užívatel)

Ahojky.Pokud ti to jede pořád stejně,nemá cenu dělat výbrus.Poznáš to až po nějakých tísících kilometrech.
2012-08-30 00:06:55

Jihlavák (anonymný užívatel)

ten vybrus:o) dělá se když už ve válci neni při kompresy takovej tlak který tam ma být. takže se to vybrousí a dá se tam píst s větším průměrem aby to zase těsnilo. Ovšem netušim jak je to s výbrusovejma dílama u Yuki
2012-08-30 00:07:16

Oskar-blecha (anonymný užívatel)

No myslim,že až budeš potřebovat výbrus,poznáš to.Měl jsem takovýho jednoho čínana a ten měl najeto 6000km a přestal startovat pak i jet.Když jsem ho rozebral měli pístní kroužky vůli v zámcích tak 3mm a to je hodně.A po výbrusu zase OK.Jezdil jako fík. Jinak mám ještě Simsona a na tom jsme dělali první výbrus někdy v 25000km.Takže záleží asi i na kvalitě výrobku.
2012-08-30 00:07:37

kyklop (anonymný užívatel)

No tag 2200km mi přijde hodně málo. Myslím si, že na wýbrus ještě wůbec myslet nemusíš a jag uš tu něgdo napsal, poznáš gdy je potřeba udělat wýbrus. Já to taky šetřím, páč jezdím 70 km/hod. - newim kolik jezdim w průměru, ale 70km/hod. míwám stále na tachometru. Samo gdyš nejedu do kopce apod. No a za dwa roky sem najel téměř 16.000 km a ještě pořád mi to jezdí, bez známek potřeby udělat wejbrus. Tagže si fakt myslim, že s tím wejbrusem zatím počítat nemusíš.
2012-08-30 00:07:57

yukinář (anonymný užívatel)

No mám Derbi Atlantis City 50. Mám 2 takt a gdyš sem se ptal jednoho serwismana na kolik won tipuje u 50 ccm 2 taktu žiwotnost, řekl mi, že si nedokáže předstawit že to najede wíc, neš 30000 km. Prej je to nereálný. No asi mu dám za prawdu, páč gdyš si wemu rozdíl scoota a Babetty, tag si aspoň myslím, že Babetta není wysokowotáčkowá jako je tomu u scoota a taky babeta nejede na 50 ccm tag rychle. Newím, možná se we swým názoru pletu a je tomu docela jinak, jenom si to ták ňák předstawuju.
2012-08-30 00:08:26

ikolo (anonymný užívatel)

Babetta má asi 4500 otaček, stejně jako můj skútr při jízdě, mám otáčkoměr. Vím že některé skútry mají podstatně vice, i dvou násobek a to i větčí kubatury. Čim vice otáček, tím větší výkon a rychlost, ale za cenu kratší životnosti motoru. U dájně má 4 takt vydržet až dvou násobek, proti 2 taktu. B)
2012-09-25 06:35:43

Pláca-máca (anonymný užívatel)

U 2t v seriovým stavu při běžným používání válec vydrží těch 20-25tkm, se sportovním výfukem,filtrem počítej 15tkm +klika.Už hodněkrát sem se setkal, s tím, že ty kitový filtry né zrovna dobře filtrujou pevný částice a může se stát že ti to totálně vydře jak kliku, tak válec a to mnohem dřív než bys čekal......pro uvedení příkladu se mi to stalo na formule,za 10tkm bylo hotovo,ložiska,ojnice,ojniční čep,píst,kroužky válec.Prostě kompl motor v..... :stare:
p.s.: výbrus se dělá aby se přebrousila ovalita ''vyjetého'' válce, proto je v podstatě nesmysl kupovat do starého válce jenom nové pístní kroužky s pístem..to je dobré maximálně tak na prodej, jinak je opravdu lepší si ty 400kila za výbrus připlatit icon
u 4t bych se spíš zaměřil na pravidelnou výměnu oleje a kontrolování rozvodového řetězu či těsnost ventilů a o válec bych se nestaral...až bude válec v pr...tak to poznáš bo to začne hulit modře jako trabantsmile4