(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

Šponování řetězu - diskuze

reagovat
Šponování řetězu  
2009-01-16 01:05:14

fogl (anonymný užívatel)

Nazdar lidičky potřeboval bych poradit jak našponovat nebo povolit řetěz na bashanovi. Mám s tím docela problém.Po prvních pár kilometrech se mě řetěz povolil tak jsem ho zkrátil , ale je moc našponovanej. Tak a co teď s tím. Prosím poraďte. Zdenál.
Re: Šponování řetězu  
2009-01-16 01:05:43

honza (anonymný užívatel)

Pokúsim sa ti to vysvetliť. Zadná náprava-os je uložená v ovále, keď s postavíš čelom k nej tak si všimneš akoby dve obruče. Na prvý pohľad to vyzerá že sú gulaté, no nie je to pravda, sú oválne. Povolíš skrutky na jednej aj druhej obruči. Cez rozetu prestrčíš skrtutku, myslím že je to M8 alebo M10 a naskrutkuješ ju do toho oválu. No a potom už len potlačíš celého Bashana dopredu alebo dozadu, záleží či šponuješ alebo povoluješ. Tým sa ti celá náprava posúva dozadu alebo dopredu. Ťažko sa to vysvetluje, tiež mi dlho trvalo než som na to prišiel.
No a reťaz už pokiaľ možno neskracuj.
A hlavne opatrne s tým šponovaním!!!
Re: Šponování řetězu  
2009-06-17 04:29:41

luke (anonymný užívatel)

Jeste jednu radu k tomu retezu. Me se vytahal jako krave cecky - ze to tak musim rict a hned mi bylo doporuceno ho vymenit , jinak ti zlikviduje rozetu a predni kolecko. Pasuje tam Cezetacky retez. Dal jsem na radu zkusenejsich a myslim , ze se to vyplatilo, protoze po prvnim dostelovani toho noveho retezu jsem si ho uz nevsiml. Jen mazu a jezdim. Pry ty puvodni Cinansky jsou dost blby a mistni prodejci je taky hned meni !!!