(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

Rezonovanie unášača čelustí zadnej brzdy - diskuze

reagovat

kaliccccc (anonymný užívatel)

Pri pomalých jazdách na bašanovi som si všimol divné zvuky "drnčanie" niekde zo zadnej nápravy. Postupom času boli zvuky čoraz silnejšie a častejšie, a nakoľko mi to začalo vadiť tak som sa pustil do zisťovania ich príčin. Nakoniec som zistil, že unášač /je pozlátenej farby/ na ktorom sú upevnené-naskrutkované zadné čeluste centrálneho brzdového kotúča, je len nasunutý na domci ložísk zadnej nápravy a zaistený proti otočeniu kolíkom na ráme /v ktorom je drobná vôla/. Pri otáčaní brzdového kotúča medzi brzdovími platničkami ho tieto svojim drobným trením rozochvejú a chvenie sa prenáša až sa zdá že drnčí celá zadná časť štvorkolky. Ako odstránenie problému som rozhodol, že unášač upevním silnejšou pružinou o rám. Ta som aj spravil, navrtal som dierky do unášača a rámu, natiahol silnejšiu pružinu /použil som pružinu s brzdových čelustí zadného kolesa na Š120-je dosť silná/ a "drnčanie prestalo. Aspoň zatiaľ icon .

Dušanek15 (anonymný užívatel)

Mne tiež začal rezonovať držiak zadnej brzdy a tak som ho na pevno prichytil ku kývačke tak, že som na tyčku, o ktorú držiak brzdy klepal, narezal závit M12 a pomocou matky dotiahol. Teraz si len treba dať pozor pri nastavovaní reťaze, na to aby sa predtým matka povolila a potom zatiahla.
Zatial som spokojný

ivo (anonymný užívatel)

Tento problem jsem taky vyresil pruzinkou a jsem spokojeny. Myslim si ze tou matkou se nic nevyresi. Utahnes ten stred ale brzdic ne . Ten brzdic ma byt plovouci (volny) - tudis se bude klepat at delas co delas. Nechapu , proc to vyrobce resil takhle. Klidne to mohlo byt napevno uz od nich.