(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

jaké uložení zadní kyvky - diskuze

reagovat
jaké uložení zadní kyvky  
2009-01-13 23:52:32

honza (anonymný užívatel)

Chlapy,čeká mne uprava uložení zadní kyvky v ramu,četl jsem tady dva spůsoby 1.ložiska, 2.medene pouzdro.Pro co se mam rozhodnout.problem je v tom,ze neznam zadneho zámecnika ,ktery by mi neco vysoustruzil-upravil. doma mam jen svarecku a malou dilnu.poradte,co je je mene narocnejsi,dik

mikulášek (anonymný užívatel)

Ono, tak ako tu už písal jeden člen vlastne pre teba jedno. Samozrejme, že lepšie sú ložiské, no aj pri púzdrach aj pri ložiskách potrehuješ sústružníka. Pri púzdrach aby ti ich vysústružil, a pri ložiskách treba stočiť osku, nakoľko takýto rozmer neexistuje.

fogl (anonymný užívatel)

Soustružníka nepotřebuješ pokud dáš kyvku na ložiska.kup ložiska 14x27x10 jakékoliv ale nejlepší uložení zadní kyvky je na jehlový ložiska vydrží největší tlaky,somozřejmě musí být v pouzdru a se středním válečkem,protože osa na bashanovi je měká a časem by se vymlela + gufera cca.600,-kč dva kusy + trubku vnitřní průměr 14mm na vymezení ložisek cca 20cm musíš to doměřit a k jehlovým ložiskám doporučuji dát ještě dvě mazničky,nebo kuličkový a tam doporučuji zapouzdřený a raději též gufera nejsou sice věčný ale vydrží dost dlouho.

fogl (anonymný užívatel)

Teď nevim jestli se dělají kuličkový ložiska s vn.průměrem 14 koukal sem do katalogu a nemohu je najít,já sem tam dával jehlový,tak sem tady možná trochu ulít kuličkový jsou nejblíž 15 to by si pok musel udělat novou osku.

jirka (anonymný užívatel)

pokud by ti to nevadilo,tak pak napis jak to slo a co jsi musel upravit, jake dily jsi kopoval,co staly a hlavne typ koupenych dilu.
Nebot mi prijde, ze nekteri z nas to tu berou komercne, vsechno sice sezenou , ale uz nenapisou typ , velikost oznaceni atd. aby nahodou nevyzradili neco .......

martos (anonymný užívatel)

Pokud si koupil ložiska které sem ti napsal tak je to bez jedinný úpravy jedinný co musíš udělat navíc tak je trubka jákákoliv co najdeš a vejde se tam,upravit na rozměr mezi ložiskama,toť vše navíc tammůžeš přidat mazničky ale ty tam již být nmusí pokud ložiska dobře namažeš a natlačíš vazelýnu i ke hřídeli tak si myslym že to bashana přežije.
Pokud máš zájem o přesný údaje který jsou na co potřeba tak vydrž již na tom pracuji a dám to sem potom vše jako přílohu bashan fóra,každý šroubek včetně nákresů,ale hned to nebude.
Pokud máš na mysly konkrétní věc napiš mi do soukromé pošty ať zde zbytečně nezabýráme místo.

erik (anonymný užívatel)

Ahoj,tak jsem vcera vylisoval pouzdra s kyvky a zjistil jsem ze cinani na prave strane utopili diru o 0.6mm.Takze jsem si vysoustruzil pozdra bronzove,nalisoval a kyvka je ok.Pokud chce nekdo pouzit loziska doporucuji napred rozebrat zmnerit jaka se jim podarila udelat dira.

dolph (anonymný užívatel)

Roman dodatek pokud můžeš udělej klidně pouzdra ze silonu nebo teflonu je to taky dobrý řešení a pro tebe zřejmě nejlevnější,když máš veškerý zařízení.
Ložiska jsou jehlový zapouzdřený z obou stran,ne jenom v košíčku ale ve válečku.

fogl (anonymný užívatel)

No, iné ti neostáva len hrubá sila.
Na mamininej som to vyrazil za pol hodinu, no a na mojej za pol dňa. A to len kvôli tomu, že na jednej strane som vyrazil len gumu a vonkajšie puzdro tam zostalo. Až vtedy nastali problémy, nakoľko je rovnako hrubé ako stred a nie je možné to nikde zaprieť. Pomohlo rozseknutie sekáčom.

dolph (anonymný užívatel)

Kdyz jsem shodil kyvku a vytahal vse ven, tak jsem mel: Sroub, 2 kovove valecky kratsi a jeden delsi, 2 gumove original ulozeni.

Potrebuji vedet, jak dlouhe maji byt ty valecky (ulozeni). Necham si je udelat ze silonu, a tak me zajima jestli by nebylo lepsi to nacpat po cele delce tech kovovych valecku a ne jen na kraje jak jsem to mel original. Diky za rady.