(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

nastavení ventilu - diskuze

reagovat
nastavení ventilu  
2009-01-13 23:29:00

miky26 (anonymný užívatel)

Všetci vieme, že väčšina prvej údržby Bashana sa robí po 300 km /výmena oleja, vyčistenie vzduchového filtra, došponovanie a premazanie reťaze, dotiahnutie všetkých skrutiek/. Okrem tejto spomínanej údržby čo sme predpokladám všetci z nás vykonali icon , som sa nete dočítal, ze je potrebné aj nastavenie ventilov.

S teórie len trošku icon :
Výfukový ventil otvára 60° pred dolnou úvraťou a zatvára 30° za HÚ
Sací ventil otvára 30° pred hornou úvraťou zatvára 60° po DÚ
Vôla sacieho ventilu: 0.05 mm
Vôla výfukového ventilu: 0.07 mm
/možno sa mýlim, ale vôle ventilov sa mi zdajú prehnane malé, no keď ich tak píšu, tak ich aj tak uvádzam/

Info som čerpal z netu, preto sa chcem spýtať, či ste to niektorý z Vás robili. Ak áno, podeľte sa s nami o svoje skúsenosti.
Re: nastavení ventilu  
2009-01-13 23:29:24

martos (anonymný užívatel)

Mne sa zda:
Vôla sacieho ventilu: 0.05 mm
Vôla výfukového ventilu: 0.07 mm
velmi mala, daj tam aspom 0,15 a 0,2mm

ps.: olej vymen IHNED cca po vyjazdeni 2-3 litrov paliva a potom tak po 3 nadrziach znova -ten cinsky olej je vhodny maximalne na kurenie
2009-01-13 23:29:48

erik (anonymný užívatel)

Žádný klepot ani neuslyšíš ! Ventily se zaklepávají a tak se vůle zmenšuje. Může se stát, že se ti začne při nulové vůli obrušovat vačka a to pak je pěkný průser.
Udělej ventily ještě dnes a raději překontroluj dosedací plochy ventilů, stačí lehké zalapování brusnou pastou.
2009-01-13 23:30:11

miky26 (anonymný užívatel)

Vcera jsem byl s Basikem na opetovnem prstelovani ventilu. Kdyz se mi ohral motor tak to zacalo klepat. Dneska mi volal manik , at si proto prijedu ale asi budu zklamany. Muj novy motor je asi pekne na h . . . . Ventily pry utahli skoro az dost , ale klepani je tam slyset porad . co to znamena? Shodli jsme se ze to vypada na vuli na klice,cepu nebo tak neco. To je docela dost na hovnos co?
2009-01-13 23:30:44

fogl (anonymný užívatel)

Tak dneska vezu Bašíka na opravu. Jak už jsem se zmiňoval, cvakají (asi) ventily a nikdo neví proč. Již dvakrát se to štelovalo, tak na 30km se to uklidnilo a pak to zase začalo cvakat. Někdo tu zmiňoval pístní čep a pod., myslím si ale že kdyby to byl čep, tak by se to po seřízení ventilů neuklidnilo. Jsem sám docela zvědavej čím to bude. Bohužel musí motor ven a nebudu tak týden jezdit (fiha) . Má někdo podobnou zkušenost?
2009-06-17 04:18:39

ivo (anonymný užívatel)

Ventily ti udelaji na tom a pokud je to nejakou vuli nekde na klice nebo cepu tak s tim stekjne nic neudelaji. Nebo teda udelaji , ale bude to stat jako novej motor (cocol) , me to taky cvaka a ventily mi delali uz nekolikrat a ze to pry utahli az kam a vcera kdyz jsem jezdil dyl , tak ono to pak zasu uz necvakalo - je to divny. No a dneska mi v tom uz zase cvaka s:evil: icon s:evil:
250cm3  
2020-04-17 08:56:49

Gusto (anonymný užívatel)

Zdravím ak viete pomôžte mam stvorkolku 250cm3 včera som vimenil piest kruska a valec chcem sa spitat prečo sa mi nechce držať volnobech a keď trosku pridám duši sa
nastavení ventilu  
2020-04-17 20:17:01

Primitiv (anonymný užívatel)

Rozvody jsou špatně.....