(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

nechyta-poradte prosím - diskuze

reagovat
nechyta-poradte prosím  
2009-01-13 23:16:01

dolph (anonymný užívatel)

Předevčírem jsme byli jezdit, druhý den ráno jsem se chtěl projet ale Bashan nechytnul, točil jenom startér, a ani to neblaflo. Svíčka jiskru háže, a je mokrá. Zkoušel jsem i jinou. Karburátor jsem čistil. Vyměnil jsem palivový filtr. Dneska jsem dal dobít baterku a když jsem to zkoušel startnout tak to asi na vteřinu chytnulo ale pak zase zhaslo. Prosím poraďte už jsem v koncích, venku je nádherně a já už druhý den kvasím v garáži.
Re: nechyta-poradte prosím  
2009-01-13 23:16:27

jirka (anonymný užívatel)

Mal som tiež podobný problém. Ja som ju mal prechlastanú, stačilo ju roztiahnuť autom a potom šlapala ako hodiny. Skús to tiež. Ťahali sme Bashana asi tristo metrov, kým chytila.
2009-01-13 23:16:57

pepe (anonymný užívatel)

Na roztlačení chytá v pohodě, když ji pak chcípnu tak už to nenatočím. Dneska jde dolů startér. Když bude v pohodě tak to asi bude startovacím relém. Už mě to sere, jenom do toho cpu prachy. smile51
2009-01-13 23:17:17

dolph (anonymný užívatel)

Takže nový poznatek: Když jsem dneska týral startér a dal plný plyn tak to chytlo, bohužel mi to zhaslo. Potom jsem to několikrát roztlačoval, ale pokud jsem to chcípnul tak už jsem to nenatočil. Pak jsem to chvíli nechal tak. Zase jsem to zkoušel roztlačit a chcípnout a ejhle, už to chytalo. Tak jsem oblíknul helmu a jel to projet okolo baráku. Zajel jsem do garáže, chcípnul to a už to zase nechytalo. (neser)
Jede to normálně nedusí se, z laufu nejde černý dým. Není to indukčkou?
2009-01-13 23:17:37

don mekeli (anonymný užívatel)

Když ti to bez problémů jde roztlačit je zapalování v pořádku, ale problém bude v napájení při startování starterem. Když motá starter motorem poklesne díky jeho velkému odběru napětí
tak že už to nestačí na pořádnou jiskru na svíčce.
Chce to změřit napětí při startování - nemělo by klesnout pod 10V.
Orientačně to můžeš zkusit tak, že zapneš světla a zastartuješ. Neměla by moc pohasnout.
Zkontrolovat spoje na baterce ,starteru,zapalování , magnetu a ukostření. Když bude někde
nedokonalý spoj bude tam přechodový odpor a způsobí pokles napětí.

Nejlépe to vyzkoušíš tak, že odpojíš baterku připojíš tam baterku s větší kapacitou, třeba z
auta.
2009-01-13 23:17:58

ivo (anonymný užívatel)

Chlapi ja mam ten istý problém. Vyriešili ste to už? s:oops: icon s:oops: Mne to ide nakopnúť ale po chvíľke to hneď zhasne. Ja si už neviem dať rady.Skúšal som už aj benzín na priamo a stále nič.A keď to pustím tak to valí a aj keď povolím odkaľovaciu skrutku tak to tečie ako besné. Ja si už neviem dať rady a to mi svieti slniečko. s:oops: icon s:oops: s:oops: icon s:oops: s:oops: icon s:oops:
2009-01-13 23:18:30

fogl (anonymný užívatel)

Včera jsme dali novou cívku, protože to přestalo i tu jiskru házet. Samozřejmně to nechytlo. Tak zase roztlačit, zahřát. Pak jsem to chcípnul a znova už nenatočil. Kompres to má jak sviňa. Jediné co mě napadá že tam bude někde zkrat, nebo a to spíš že je rozhozený předstih. Měl jsem prasklý karter od řetězu, ale zalepil jsem to tekutým kovem. Ale mám strach že se dostal nějaký bordel do zápalka a tím odešel ten snímač polohy kliky? Co myslíte, má cenu ten karter sundávat, nebo to spíš dát nějakému autoelektrikáři ať ty svazky prokontroluje?
2009-01-13 23:18:58

ivo (anonymný užívatel)

Ahoj jak si dopadl? Pokud jsi z Rychvaldu, tak kousek od tebe znám borce co se v těchto mašinkách dobře vyzná. Sice pořád nemá čas, ale je fakt dobrej. Když tak mi napiš do sz. měj se
2009-01-13 23:19:26

tondy (anonymný užívatel)

Snímač polohy klik. hřídele se dá jednoduše proměřit zda funguje. Jsou na to dva způsoby. 1 osciloskop (ten předpokládám že nebudeš mít) 2. voltmetrem který měří do + i -. Nejlepší je analogový. Na čidle naměříš krátkodobý kmit napětí do + a - mění se to rychle takže na dig. voltmetru to skoro neuvidíš. Pokud tam ten kmit napětí naměříš tak to čidlo je OK a nemusíš ho řešit. Když píšeš že po roztlačení to jazdí tak to čidlo na 100% není. Pokud čidlo nefunguje tak ti to jezdit nebude. Skus vyměnit svíčku. Občas se stává že svíčka pod tlakem dává slabou jiskru. Kor pri startování když ti většinu proudu žere starter.
2009-01-13 23:19:56

narcoti (anonymný užívatel)

Nedávno sem měl podobný problém,karbec v pořádku,svíčka házela,filtr v pořádku a pořád nic.Až potom sem šel po spojích na elektrice a na těch svorkách co sou jako válečky se mě jeden neustále povoloval,je to nějakej měkej hliník,vždycky sem ho kleštěma sevřel a startovalo ale když sem zase dojel z jízdy zase se to utřepalo.Jednoduše sem to ustřihl a sletoval na pevno,od té doby mám klid.Problém byl v tom že jiskra byla slabá ,něco jako studený spoj,proto venku na svíčce házela ale nešlo na ňu startovat.