(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

teplota motoru - diskuze

reagovat
teplota motoru  
2009-01-12 22:57:25

josef (anonymný užívatel)

Mám problém, občas sa mi stane, že teplomer na displ. mi zobrazuje prehriatie motora. Ako ste na tom Vy? Dopĺňal niekto ešte neaký iný ventilátor chladenia?
Re: teplota motoru  
2009-01-12 22:57:49

pepoz (anonymný užívatel)

jo tak to nejsi sam,taky to obcas dostanu na MAX s:roll: icon s:roll: nevim ale podle me je to prehnane citlivy to cidlo,si vem treba jawu 250 bez vetraku maly zebra a jezdi desitky let,zatim to nejak neresim...
2009-01-12 22:58:15

josef (anonymný užívatel)

Rozmýšľal som dať niekde medzi rebrá bimetalový spínač len neviem aká teplota by mala byť optimálna na povrchu rebrovania válca. Našiel som spínač na 70st. ale myslím si že medzi rebrami bude za normálnej prevádzky menej. Skúsim to pomerať.
2009-01-12 22:58:40

robot (anonymný užívatel)

Moje první zkušenost .. nehoním ji a cca po 5 min je přehřátá .. jelikož mám po dnešku prvních 100 km zastavím,nechám vyfoukat ,nechci nic zkazit,ale jestli to nepřestane po 200 km (výměně oleje) ,tak na to kašlu a na 100 % je chyba v čidle. zatím je tam čínský olej a může to být i tím .. nerad bych ho přepálil a on by pak nemazal (jako ve fritáku - pak by šel motor do kytek ) . Jakmile vyměním olej a olejový filtr ,tak pokud to nebudu extra honit do těch 500 km by by se nemělo nic stát i kdyby to na mě sebevíc blikalo!!
2009-01-12 22:59:20

quadmaniak (anonymný užívatel)

Čidlo teploty u 250 STXE funguje jako odporové měřící. Hodnota odporu závislá na teplotě je přivedena do ukazatele, kde to ukazuje orientačně teplotu a zároveň je čidlo zavedeno do modulu,
kterému říkají "Kontrola teploty" , je v prostoru za předním světlem a ten je nastaven na určitou
teplotu při které sepne ventilátor. Nastavit se to nedá, protože je to zalité pryskyřicí. Mně už to
odešlo úplně, tak jsem tam dal vypínač a zapínám ventilátor sám.
2009-01-12 23:00:04

danak (anonymný užívatel)

Tiez pri druhej ciarke zapina ventilator, bezne svieti tretia a ked sa rozsvieti stvrta blika vedla tych ciarok znak teploty a vtedy ma motor slabsi tah a zvlastne klepe. Po vychladnuti (jedna cigaretka) vsetko OK. A to vonku este nebolo az tak teplo, som zvedavy ako to bude v lete.
2009-01-12 23:00:32

honza (anonymný užívatel)

Myslím si, že to měření teploty je velmi nepřesné a pouze orientační. Pro klid duše by to chtělo změřit
tu teplotu během provozu přesným teploměrem třeba na válci a porovnat s tím co ukazuje ten jejich
ukazatel. Myslím, že to nebude až tak dramatické. Raději to ale změřím a výsledek oznámím.
2009-01-12 23:00:58

bandita (anonymný užívatel)

Čau chlapci s tím olejem do jawy 250 že by nějak chladil motor tak to není až tak pravda.Neboť jawa je chlazená jen vzduchem protože jednak nemá společné mazání a je to dvoutakt který se maže mastnou směsí v poměru 1:33 tuším.A vzduchem chlazené motory se vždy hřejí daleko víc než ty co mají plnohodnotné chlazení olejem nebo vodou.

Když se vám to tak moc hřeje, jak daleko je ten ventilátor od válce?
2009-01-12 23:01:24

jarek1985 (anonymný užívatel)

některé ventilátory mají tendenci foukat do boku a 10 cm je podle mě dost daleko ale zase to koleno to by to mohlo roztavit.Zkus třeba nějakou saharu udělat kolem ventilátoru aby to šlo na válec.Taky ten vzduch co fouká od ventilátoru se může rozptilovat do stran.To mě jen tak napadlo já shineray nemám tak snad ti to pomůže.
2009-01-12 23:02:22

danok (anonymný užívatel)

Takze dnes merane: ukazovatel teploty tretia ciarka, teplota na povrchu valca v prednej casti 140 C, v zadnej casti 130 C, blok motora kluky 90 C.
vsetko merane na povrchu.