(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

teplota motoru - diskuze

reagovat
Re: teplota motoru  
2009-01-12 23:02:50

moto88 (anonymný užívatel)

Kluci neblbněte .. mě to taky furt bliká ... ,mám cca 350 km ,po 200 výměna oleje u mě i fitru,do 500 by se měla zalet (opatrně) max 55OO ot. ,zastavit vyfoukat ,ten ventilátor a čidlo je NAVIC !! kdy jste KDE viděli ventilátor (jawa,MZ ,simson)
2009-01-12 23:03:11

kojot (anonymný užívatel)

Keď Ti to bliká nepočuješ y motora take klepanie? Niečo ako ventily, pri schlanutí je to OK. A porovnávaš simson 50ccm, MZ 150 rsp. 250 ale tie najazdili max 70km/h ale viac. A posledná vec všetky boli 2T a ani jedna nemala olej v olejovej vani ktorý nemá žiadne chladenie. Pozeral som na akúsi Hondu vzduchom chladenú a tá mala olejový chladič. Poraďťe akú teplotu by mal mať olej? U auta je to tak 80-130 C (TDI).
2009-01-12 23:04:14

honza (anonymný užívatel)

A co po zajetí, pořád se to přehřívá?Já mám najeto 300 kiláků a po cca 15 minutách jízdy se to přehřeje, už nevím co s tím. Napadl mě ten druhý ventilátor, ale podlě mě to nebude mít moc velkej vliv, protože stejně se přehřívá olej. Chtělo by to ten chladič oleje, ale jak ho tam napasovat. To by asi nebylo tak jednoduché.Někde sem se tady dočetl, že mu někdo doporučil tady v těch vedrech nakej spešl olej a že problém s přehříváním byl vyřešen. Máte někdo zkušenosti s tím??
Díký za všechny odpovědi coco
2009-01-12 23:04:34

pepe (anonymný užívatel)

najeto 1600km a prehrivani se pomalu straci,alespon ne jak na zacatku,olej valvoline 10W40
2009-01-12 23:05:10

martos (anonymný užívatel)

tak to máš lepšie... mne sa to po cca 15km prvý krát prehreje a potom pravidelne znova a znova (neser) jednoducho na tom motore môžete vyprážať ( min. 130°C vo vani pri štyroch čiarkach ). Mám najazdených cca 1500km a musím povedať, že sa mi zdá, že STXE sa prehrieva hlavne na nahriatých cestách a menej v lesoch.
Skúšal som oleje Castrol 10W40 aj 20W50 no veľký rozdiel nevidím.
2009-01-12 23:05:34

quadlord (anonymný užívatel)

Nemám shineray ale to co tady řešíte s tou teplotou tak stejně nevyřešíte protože vzduchem chlazený motor má teplotu vždy nad 100 stupnů proto i průměr pracovní plochy válce je v poměru oproti vodou chlazenému válci vřdy větší aby se ten vzducháč nezadřel jak se zahřeje.Většinou se u vzduchem chlazeného motoru měří teplota oleje ta by měla být tak do 90ti stupnů.A jestli to čidlo co vám měří tu teplotu motoru je někde na válci mezi žebry tak to je na nic.
2009-01-12 23:05:54

nikita (anonymný užívatel)

Tak já osobně jsem s tím měl trochu problém jen ze začátku, dokud jsem tam měl místo oleje tu zvláštní čínskou tekutinu. Spíš to vypadalo na sojovou omáčku, ale s prošlou trvanlivostí. Olej jsem vyměnil za Valvoline 10W40 Durablend a s přehříváním od té doby nemám problém. I když je pravda, že jsem nejezdil v žádných vedrech a nemyslím, že bych příliš zatěžoval motor.
Spíš jsem se chtěl zeptat, jestli jste někdo neuvažoval o instalaci chladiče oleje. Nejsem v tomto směru znalý, takže je to možná úplný nesmysl. Možná to není vůbec možné, ale pokud ano, tak by to mohlo řešit problém s vyšším zahříváním motoru. Vzhledem ke společné náplni dostává olej asi pěkně zabrat. Pokud se v tom někdo vyznáte a máte nějaké návrhy, tak by asi stálo za to vytvořit nové téma.
2009-01-12 23:06:28

1pzh3 (anonymný užívatel)

Cau draci
Napadlo me dat nekam k cidlu odpor aby to snizilo ten ukazatel a jakmile by sla teplota nahoru tak by to ukazalo o carku vic a hned vis ze mas zastavitsmile4ale otazka jak zmerim teplotu oleje abych to nak nakalibroval a zjistit jakej odpor je vhodnej??nemate stim nekdo skusenost??
2009-06-17 01:12:29

don mekeli (anonymný užívatel)

Ja mám 250STXE nabehaných 500Km po 200Km som menil olej po prvý krát dal som tam sav40/15w nemám problém s prehrievaním. Stala sa mi príhoda ako som ju ešte zabehával som nepoznal ako má moja druhá láska ešte reagovať a kedy sa mi má zapnúť chladenie najazdil som asi 40Km kontrolka stavu teploty motora sa nepohla ani o stupienok bolo mi to čudné a volal som predajcovi ten sa spýtal či mám správne zasunuté čidlo no a ja som čidlo nemal ani zasunuté takže tam nebol žiaden kontak ten motor keby mohol tak ma riadne vyfacká ale teraz je už všetko OK pekne sa mi zahrieva a som štastný že sa vôbec zahrieva teda pokial ide o zobrazovanie teploty ssmile10 icon ssmile10 ssmile10 icon ssmile10