(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

asi chyba ve starteru - diskuze

reagovat
asi chyba ve starteru  
2009-01-12 22:45:36

pepoz (anonymný užívatel)

dnes som dal mojej lydke zabrat v kopcovitom terene jazdil som asi tak 2h, par krat som aj vypol motor a natocil a vsetko bolo ok. potom som zastavil na pokec, o cca 5min som isiel nastartovat a nic. starter sa netocil ale pri stlaceni startovaceho tlacitka som pocul ako cvaklo rele a potom v nom len piskalo (ako keby tam bzucala elektrika, neviem to inak opisat s:oops: icon s:oops: s:grin: icon s:grin: ) . odskrutkoval som jeden kontakt z rele a prilozil na priamo k druhemu ze ci je starter v poriadku ale v startery tiez len tichy piskot. kamos ma roztiahol s lanom a v pohode naskocila, ale po opatovnom zhasnuti motora znova to iste. moj odhad je ze: bud je zakusnuty starter, alebo je odpaleny (dufam ze nie s:? icon s:? ). prosim poradte kde je chyba. Dik moc
Re: asi chyba ve starteru  
2009-01-12 22:46:06

kaliccccc (anonymný užívatel)

Nazdar tažko ti radiť lebo prve čo by si mal spraviť tak je to že ten štarter
rozobereš a uvidiš čo sa tam vlastne stalo tak ked to budeš mať tak daj
vedieť ako si dopadol nech vieme čo mame spraviť do buducna aj my ak sa nam niečo podobne stane zatial čau. smile87
2009-01-12 22:46:33

erik (anonymný užívatel)

Tak to znám
Pak už jsem jen tlačil lesem asi 2KM,aby mě známý přijel roztáhnout autem,protože baterka byla KO,proto ten startér už jen píská.
Dobij si baterii!
2009-01-12 22:46:54

1pzh3 (anonymný užívatel)

jj. zistil som to este v ten den ako som to sem pisal. kedze mam lydku len 2tyzdne tak ma ani nenapadlo kontrolovat bateriu. ked som ju vytiahol tak tam chybala polovica elektrolytu. dolial som ju destilkou a nabil. po nabiti mala 12,6V tak som ju vo velkom dal naspat do masiny. zapojil som merak, zapol klucik a bolo po srande. rele piskalo ako pred tym a napatie mi len po zapnuti kluca kleslo na 8V a pri stlaceni start. tlac. na cca3. skratka vobec nedrzi napatie. neviem ci to je len tym ze som dolial polovicu destilky a tym som moc zriedil elektrolyt, alebo tym ze som z nej pri jazde vybuchal olovo a je tam vnutorny skrat. pritom je v masine pevne ulozena v penovej vystelke. da sa niekde kupit samotny elektrolyt? mozno by som mohol skusit vyliat vsetko z bat. dat tam novy elektrolyt a nabit.
2009-01-12 22:47:17

pepoz (anonymný užívatel)

Jako elektrolyt pro olověné akumulátory se používá kyselina sírová a voda .Hotova smnesse dodává pod názvem akumulátorová kyselina, její hustota je 1,24 g/cm3 až 1,28 g/cm3. pri plmym nabyti by mnela její hustota tech 1,28 g/cm3 mneri se to tak az po 2 hodinach v klidu u nas to maj i v drogeriji ale musis si o to rict maj to zamceny a pak v autodilech.Pozor elektrolit se medolejva dolejva se jenom voda destylovany nedo je i primo pro baterky,protoze z elektroliti se viparuje jenom voda ne kyselima a kbybys dolil jenom elektrolit tak by tam byl nespravnej pomner kyseliny,
Pri vimnene elektrolitu nusis nit baterku vibytou jinak by mohlo dojit k sulfatizaci clanku pri vilitii.
A kdyz by si tam jil do nabyty novej tak by tam mohla vzniknout naka reakce a psouknout to na tebe
Jinak jak si ji mnel z pule nasucho se ti nohla castecne visipat a to jak po nabiti mala 12,6V si mneril hnet nebo si ji nehal ustalit doporucuje se aspon 2h pak mnerit

jeste sem si vzpomnel kdyz mnenis elektrollit vvlejes ho tak by si baterku bez nej memnel nechat dyl nez 1h
2009-01-12 22:47:39

uff (anonymný užívatel)

ja myslim, ze ked si uz nejaky cas jazdil na baterii s tolkym mnozstvom chybajuceho elektrolytu, doslo pravdepodobne uz k nevratnemu znizeniu kapacity-poskodeniu baterie. pre istotu by som si pozical od kamosa jeho akumulator, nastartoval s nim a premeral hodnoty dobijania. ak je to ok, mozes aku vratit a sebe kupit novy. ten zniceny uz neozivis ani ked budes robit voodoo..
2009-01-12 22:47:59

robot (anonymný užívatel)

ja som mal svoju batériu suchú a "prednabitú" a vedľa som mal pribalený elektrolyt.

Dolial som ho tam a dal som ju nabiť kamarátovi na špeciálnej modelárskej nabíjačke s nabíjacím prúdom 1 A /baterka je 9 Ah/.
Myslím, že pri nabíjaní vysokým nabíjacím prúdom skôr či neskôr odíde každá baterka /za predpokladu že do nej budem rvať 6 A a podobne.../
Mimochodom kamoš prišiel aj na to, že jeden článok má upchaté odvetrávanie, tak som ten štupeľ prebil nahriatým špendlíkom /nakoľko ho vystreľovalo von/ a odvtedy je to O.K.
2009-01-12 22:48:34

Dušanek15 (anonymný užívatel)

u novi baterky je to neco jinyho ta je castecne prednabyta tam jeste nedoslo pusobenim nabyjeni a vibyjeni k zadny reakci tam se to leje rovnou jo tyhle baterky by si nemnel nabyjet vic jak 3A ja sem poridil nabyjecku ma nabyjeci proud 1az 36A rezim manial automat na nu muzes necchat baterku klidne celou zimu a vona vi udrzuje pak pres ni de startovat a je na vsechny dostupny baterky co se viraby a na stary louhovi clanky
2009-06-16 20:55:53

jarek1985 (anonymný užívatel)

Nabíjací prúd 600 mAh, takže za 15 hodín musí byť perfektne šetrne nabitá.
Výhoda malého prúdu je presne tá, čo si uviedol, proste neexistuje prebitie batérie.
Ak máš nabíjací prúd 0,1 C /kapacita batérie/ a menší, môžeš ju nechať aj mesiac na nabíjačke a nič sa jej nestane, naopak pri veľkom prúde ju prebiješ aj za 3 hodiny a zkrátiš životnosť, proste ju odrovnáš...