(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

napnutí řetězu - diskuze

reagovat
napnutí řetězu  
2009-01-12 22:28:56

smajlik (anonymný užívatel)

Neviem ako to mate na svojich bashanoch, ale ja na lyde nemam retaz na priamo od motora k rozete. rezaz sa sucha o ulozenie kyvky, ktora je chranena gumou. mam najazdene cca 35km a retaz je od tej gumy z jednej strany na spodu po celej dlzke zodrana. z tej ochrannej gumy dost ubuda a ratam ze za chvilu sa retaz prederie az na kyvku. rozmyslal som ze ju znizim na tolko ze by retaz isla priamo na rozetu, ale to by som si asi zodral prdel o zem icon , kedze by som ju musel znizit cca o 15-20cm. este ma napadlo prirobit na kyvku, namiesto tej gumy,male ozubene kolecko cez ktore by isla retaz na rozetu. co na to hovorite? ako by ste to riesili vy?
Re: napnutí řetězu  
2009-01-12 22:29:26

maci (anonymný užívatel)

e to normální.
Ze začátku jsem si myslel,že ta guma nemůže vydržet ani 10km,ale opak je pravdou.
Řetěz si ze začátku vybrousí drážky do gumy,která pak funguje jako vodítko.
podmínkou ovšem je to,že je řetěz pravidelně mazán-nejlépe olejem na řetězy ve spreji.
zatím mám najeto jen něco přes600km,zatím guma zrží
Ještě neco k napínáku-často se povoluje šroub,který jej drží,pak dochází k tomu,že jde napínák mimo řetěz.
2009-01-12 22:29:52

luke (anonymný užívatel)

ja to urcite prerobim aj keby mala ta guma vydrzat pretoze na poslednej fotke vidis ze spojka na retazi je v spodnej casti dost zbrusena a nechcem aby sa mi pocas jazdy rozpojila. to co je na foto sa stihlo spravit za 35km smile42
o akom napinaku hovoris. ja tam nic nemam. icon
2009-01-12 22:30:14

maci (anonymný užívatel)

en aby ten šponovák nebol začiatok problémov, keďže ho všetci dávajú dole, napríklad ja ho tam už ani nemám, a nemám ani tú gumu ako máš ty...
Ja mám napríklad reťaz nie moc napnutú /chystám sa ju niekedy teraz trošku dopnúť/, Po určitej dobe jazdy sa ako keby trošku natiahla /neviem či sa zahrieva alebo čo/ a začína mi trošičku kmitať, pričom počujem určité zvuky, už mi vybrúsila do rámu asi 2 mm drážku /neviem či som to trochu neprehnal lebo som to nejako nemeral/. Zdá sa mi že niekto tu písal že trochu pilníkom vybrúsil do rámu kvôli reťazi /absolútne ten príspevok nemôžem nájsť/ ale ja to nechávam tak, nech si vybrúsi radšej sama. Však reťaz musí byť prikalená a rám z klasického kovu /rozumej mäkkého/ takže reťaz by sa podľa mňa nejako zodrieť nemala. Počítam že keď ju trošičku dopnem /iba trošičku/ tak sa to zlepší, zatiaľ to ale nechávam tak...
Napíšte niekto či mal podobný problém...
Ďakujem.
2009-01-12 22:30:36

josef (anonymný užívatel)

Nechcem sa vám do toho miešať chlapci, ale nechať reťaz šúchať po ráme "kov na kov" nie je asi tým najšťastnejším riešením.
Osobne by som volil formu nejakej tvrdšej gumy, trebárs z "prepravníkového pásu", dá sa zohnať, a tú by som tam dal.
Je to môj názor, záleží od vás.
2009-01-12 22:30:57

chrocht (anonymný užívatel)

Aby som to vysvetlil, on tam má gumu, ale ja ju tam nemám.
Šúcha mi to úplne na inom mieste ako jemu, len s tým rozdielom že mne to robiť nemá. Ak by som tam dal gumu, tým pádom by ešte zhrubol ten rám a šúchalo by mi to viac. Mne keď sa to "trochu vyšúcha" ssmile4 icon ssmile4 )) potom už by mi to šúchať nemalo... Proste ide o šúchanie ktoré nemá nič spoločné s tým jeho, nie je permanentné ale iba pri výkyvoch reťaze, presne počuť aj kedy...
Takže počítam s tým že to prestane, on to má urobené tak schválne, ja nie, nakoľko ide o ľavý bok a nie po spodok reťaze.
2009-01-12 22:31:19

jirka (anonymný užívatel)

podla mna, masina ktora ma od vyroby voditko/alias tu gumu, tak je na to usposobena ale urcite tam ta guma nie je na to aby retaz po nej jazdila permanentne. je to len na tlmenie narazov do ramu /ci kyvnej vidlice pri kmitani/.
vodiaci material ako maju voditka rozvodovych retazi je nieco trochu ine a tam to je na to aby sa to po tom neustale suchalo-vodilo. mimoto rozvod je stale dobre naolejovany motorovym olejom.
takze myslim, ze treba skusit trochu laborovat /stelovat zadny tlmic/, pripadne ak nemas dost vlastnej telesnej vahy, naber do batohu zlate tehly a sup s nim na chrbat icon
ak to nepomoze, urob upravu v spodnom uchyteni tlmica /medzikus/ aby si zmenil bud jeho zatazenie alebo len vysku medzi ramom a vidlicou. /niekde som to tu na fore uz videl/
2009-01-12 22:31:40

Dušanek15 (anonymný užívatel)

Měl sem stejný problém na Shineray 250,po nějakých 300km se mě rozdrtila pod tlakem na rám.Vyřešíl sem to tím že sem upravil ze silonového válečku nové vodítko s drážkou na sílu řetězu a přišrouboval na nosič(děrovaný plech).Přikládám fotky,mám na tom najeto 1100km a zatím bez problémů
2009-01-12 22:32:05

Matyašek (anonymný užívatel)

vcera som bol u zakaznika a ten ma krosku yamaha a tiez to ma takto spravene ako ja, ze mal tu gumu na kyvke ako voditko, takze je to v poriadku a ta vydrana retaz? guma ma niekolko nasobne vacsiu oteruvzdornost ako kov to bude asi tym ze je ta retaz z blata. dam tam kvalitnejsiu a bude....pepoz: neviem aky maju bashanaci problem so sponovakom, ale predpokladam ze tam maju pevny nadstavitelny sponovak. ja chcem spravit pakovy so strunou, tym padom bude zo spodu retaz dopinat podla potreby. uz na tom pracujem. ked to bude hotovo dam foto
2009-06-17 00:52:01

martos (anonymný užívatel)

JA MEL NA LIDE NAPINAK Z GUMI NA LOZISU TA GUMA PO 3 KROSENI PRASKLA TAK JSEM TO NECHAL UDELAT ZE SILONU ULOŽENYM NA LOZISKU NA ŠIŘKU ŘETEZU A DO DRAŽKI JSEM JEŠTE VYSTŘIHL Z DUŠE OD JIZDNIHO KOLA GUMIČKI NA ŠIŘKU ŘETEZU ASI 3 A BYLO TO V POHO A ŘETEZ UŽ ANI NESKAKAL DO STRAN .MAZAT SE MUSI PO KAŽDE JIZDE NEVYDIRA SE JE TO V POHO