spejbl (anonymný užívatel)
tak vaše slova se potvrdila m <a class="postlink" href="http://www.***********.com/recenze/jinling-jla-250-930/">http://www.***********.com/recenze/jinling-jla-250-930/</a> m
Viz tato recenze:
Model:
JLA 250
Rok výroby:
neuvedeno
Tachometr:
neuvedeno
Hodnocení (%):
60
Hodnocení:
Zbytečně vyhozený peníze
Přečetl jsme si tady článek o čtyřkolce Jinling 250 a rozhodl jsem se přidat pár svých zkušeností s tímhle čínským materiálem. Strejda tuto čtyřkolku dostal od nejmenovaného prodejce dílů a tak jsem využil toho, že mi jí půjčil na zkušební jízdu. Nebyla to moje první zkušenost se čtyřkolkou, ale na tohle svezení jsem se těšil, protože na Jinling neslyším moc často chválu. Vzhledově Jinling nevypadá zas tak strašně, je to takovej pokus omyl ve výrobě designové čtyřkolky. Myslím, že spoustu lidí si jí kupuje jen kvůli tomu, jak vypadá. Jenže jak jsem se sám přesvědčil, vzhled není vše. Na Jinlingu se nesedí špatně, vcelku všechno mi tak nějak sedlo do ruky a tak jsem vyrazil na první zkušební testování. Musím říct, že ta ovladatelnost je šílená, řidítka vibrují, při vyšší rychlosti se všechno rozklepe, takže hned utnete plyn a doufáme, že to nějak ustojíte. A to jsem jel po rovné silnici bez výmolů. Nechci ani pomyslet na to, kdybych vjel na horší povrch. V zatáčkách i díky rozšířené přední nápravě se jelo hezky, čtyřkolka nějak neujížděla nebo neměla tendenci se hrnout rovně. Zvláštní je, že jak se zatíží předek, vibrace nejsou. Toho jsem si všiml právě v zatáčkách. Co můžu pochválit a překvapilo mě, je práce motoru. Ten šlapal jako hodinky, rekace na pln byla okamžitá. Myslel jsem si, že ujedu pár metrů a z motoru se začne čoudit nebo se ozve rachot, ale ani ťuk. Podvozek je asi nastavený natvrdo, jinak si nedokážu představit, proč jsem při přejetí malinké dírky v silnici nadskočil jak na splašeným koni. Ale svezl jsem se hezky, byla to zvláštní vyjížďka. Určitě se ještě někdy projedu a přidám sem další moje poznatky. Na závěr chci říct, že než vyjedete, zkontrolujte si všechny matky, šrouby, veškerý uchycení, apod. Když jsem se vrátil, zjistil jsem povolený řídítka.
Moje hodnocení
Je to Čína, takže žádnej zázrak nečekejte. Vzhledově líbivá čtyřkolka, která však kvalitativně a spolehlivostí dosti zaostává. Co mě rozčilovalo byly vibrace, které jsem cítil až v kostech. Opravy přijdou dřív, než si budete myslet. Z doslechu vím, že není vyjímkou roztržený řetěz, upadnutý kabel z elektriky a další.