(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

Na KingQuadovi odešla baterie po 9 měsících - diskuze

reagovat

Suzárna (anonymný užívatel)

Ahoj v lednu jsou otcovi koupil novou Suzárnu King Quad 750.No ale ted baterie je uplně hyn a po treba 15 vteřinách startování je KO že už se ani nerozsvítí světla...Volal jsem prodejci a že si baterii musím koupit,jak je to tedy se zárukou?Kdyby to byl stroj za 100tis. tak to pochopím ,ale stálo to prachu jak kráva a prodejce se k tomu staví takto...

pleskolebec (anonymný užívatel)

To jsou ale sičáci...podle mě normálně 2 roky-ne?

šaman (anonymný užívatel)

Tak jim pohroz soudem a uvidíš jak hned budou kmitat..... icon

Suzárna (anonymný užívatel)

no ja na nejake dohady nemám naladu,to ja to klidne ty 2000kč objetuju,ale štve mě to ,že u stroje skoro za čtvrt milionu se takhle zachovají...

kosatka-z-Brna (anonymný užívatel)

No věc se má asi takto:
Na baterie se vztahuje záruční doba v trvání 24 měsíců, stejně jako na jakékoli jiné spotřební zboží. Záruční dobu ovšem nelze zaměňovat za životnost výrobku.

Životnost baterie je nejčastěji spjata s počtem nabíjecích cyklů, což se ovšem velmi špatně počítá a dokazuje. Proto se většinou používá paušální doba životnosti 6 měsíců. Jedná se ale o životnost baterie nikoli o její záruční dobu!

Co to znamená v praxi? Pokud budete po roce užívání čtyřkolky reklamovat baterii, že po čtyřech pokusů o nastartování je vybitá, tak s reklamací neuspějete. Pokud vám ovšem baterie po roce užívání vyteče nebo nedej bože vybuchne, jedná se o vadu materiálnu nebo provedení a v tomto případě by měla být reklamace uznána.

Záruční doba na baterie je tedy 24 měsíců, ale nevztahuje se na pokles kapacity, která je způsobena běžným užíváním.

yukinář (anonymný užívatel)

mě taky smobilem vyhodili asi po roce.... s:( icon s:(

Baterka (anonymný užívatel)

Já kupoval baterku do kinga tuto a je to paráda m <a class="postlink" href="http://www.aligatoravs.cz/Motobatt/1718-MOTOBATT-MBTX16U-19-Ah">http://www.aligatoravs.cz/Motobatt/1718 ... X16U-19-Ah</a> m
navíc má 2x plus pol a 2x mínus pol což je fajn pokud má člověl víc příslušenství na baterku.

(anonymný užívatel)

"Suzárna" napísal:
Ahoj v lednu jsou otcovi koupil novou Suzárnu King Quad 750.No ale ted baterie je uplně hyn a po treba 15 vteřinách startování je KO že už se ani nerozsvítí světla...Volal jsem prodejci a že si baterii musím koupit,jak je to tedy se zárukou?Kdyby to byl stroj za 100tis. tak to pochopím ,ale stálo to prachu jak kráva a prodejce se k tomu staví takto...

poptej tady. měl jsem s nima dobrou zkušenost :***************************