(+420) 777 156 057 nebo 211 221 758

LevnéMoto ul. Hulická 2738, Praha 9

ATV 150 nieco podobne problem - diskuze

reagovat
ATV 150 nieco podobne problem  
2012-09-08 20:48:08

Romantick1985 (anonymný užívatel)

mam stvorkolku atv 150 a pri zabere do kopca mi zacne v nej nieco preskakovat je to dost hlucne a ket to skace tak stvorkolka ide tak skakano neviete niekto co to moze byt

Oskar-blecha (anonymný užívatel)

No tie zvuky mi pripadaju ze idu od toho zadneho nahona kde je aj spatecka ked napriklad zastanem v kopci a dobre jej pridam zacne to v nej pukat vlasne ked je zatazena . alebo ked na nej sedime dvaja a tak rychlejsie sa rozbiehame . Neviem rozmislal som ze ci to nebude len volaka slaba struna v tom nahone alebo nemoze to byt ze by som mal povolenu retaz lebo ja hu mam tak nastelovanu ze ked na stvorkolke nesedim tak je dobra ale ked na nu sadnem tak ona je volnejsia

catyuopztex (anonymný užívatel)

Zrejme máš variator a nie štvorkolku s manuálnym radením, takže s týmto nemám skúsenosti.
A čo sa týka reťaze, tak tam by to malo byť práve naopak, keď na nej sedíš je našponovaná /automaticky stlačením perovania a kyvnej vidlice/ a keď je nezaťažená je reťaz volná.

nukil (anonymný užívatel)

Už to tu bolo spomínané. Dávaj veľký pozor na šponovanie reťaze. Podobný problém som mal aj ja na polovičkinej štvorkolke. Lenže ja som mal moc našponovanú. V klude bol previs OK, no po nasadnutí /mám 105 kg/ reťaz "prašťala". Všimol som si to dosť neskoro, takže reťaz v háji a zrejme aj ložisko na sekundárnom ozubení.
Po našponovaní preskúšaj tak, že si sadneš na štvorkolku a tak vyskúšaš našponovanie. Mala by byť ešte najáká tá vôla.
Nebude lepšie reťaz vymeniť?

pleskolebec (anonymný užívatel)

Natiahla sa ti pretoze ju mas moc nasponovanu -problem vacsiny cinskych ATV retaz musi byt VOLNA!!! -treba ta, dorobit voditko retaze tak ako to maju crosy -zozenes ho v kazdom lepsom motocross obchode